Πολιτική

Κοντονής: Ύστερα από 7,5 χρόνια, στον προϋπολογισμό δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας

Επίσης ο Σταύρος Κοντονής, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους αγρότες.

«Η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία των μνημονίων, από τη λιτότητα και τη φτωχοποίηση γι’ αυτό σήμερα μιλάμε για ανάπτυξη» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής από το βήμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «για πρώτη φορά μετά από 7,5 χρόνια με τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, δεν θα υπάρχουν μέτρα λιτότητας και μέτρα αύξησης της φορολογίας, αντίθετα θα υπάρχουν εκείνα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ.

Υλοποιούνται οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν θα έχουμε τη μείωση των συντάξεων και θα έχουμε και μείωση του ΕΝΦΙΑ» για να σχολιάσει ότι «πράγματα που πριν 10μηνες έμοιαζαν μακρινά όνειρα, σήμερα είναι πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο μεγάλα πρόβλημα των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο και το ζήτημα των ανάλογων υποδομών, ο βουλευτής του νησιού, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση χρηματοδότησε με 2,5 εκατ. την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων και 18 εκατ. ευρώ για την τελική λύση».

Επίσης ο κ. Κοντονής, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς χθες πήρε ένα σπουδαίο μέτρο, μείωσε κατά 33% της ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, το είχαμε υποσχεθεί όταν είχε υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, ότι θα ήταν από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης και υλοποιήθηκε».

Ακολούθως ο βουλευτής Ζακύνθου, αναφέρθηκε στην επένδυση της ΕΛΠΕ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο: «Υπεγράφη η σύμβαση εκμετάλλευσης για τη εξόρυξη υδρογονανθράκων και θέλω να τονίσω ότι το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει αυτή τη συμφωνία με τις πρόσφατες τροποποιήσεις αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά θεσμικά πλαίσια παγκοσμίως. Γιατί θέλουμε την προστασία του περιβάλλοντος πάνω και από την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου, ο οποίος δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητος».