Η συνταγή της ημέρας: Κέικ καρότου με τζίντζερ και κρέμα.
Υλικά συνταγής
για το κέικ
- 2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικιν σόδα
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ.κανέλα
- 2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1½ φλιτζ. ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 1 φλιτζ. ανανάς ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. φλέικς καρύδας
- ½ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
- 1 φλιτζ. σταφίδες
για την κρέμα
- 450γρ. τυρί κρέμα
- 120γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μαζί με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τα αυγά και έπειτα το λάδι. Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες 23 εκατοστών. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα, ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και αλείφουμε με κρέμα κάθε κέικ. Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πηγή: Cooklos.gr