Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ

Εύκολη και γρήγορη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ.

Υλικά συνταγής

  • 600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400γρ. καρότα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι
  • 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
  • Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Αφού βράσουν τα υλικά τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή τα περνάμε από σήτα ή μπλέντερ.
  • Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Πηγή: Cooklos.gr