Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ.
Υλικά συνταγής
- 600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 400γρ. καρότα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι
- 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
- 1 κ.γ. κάρυ
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Αφού βράσουν τα υλικά τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή τα περνάμε από σήτα ή μπλέντερ.
- Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Πηγή: Cooklos.gr