Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής:
- 10-12 μανιτάρια αγάρικα
- 6 κ.σ. κοφτές τυρί κρέμα
- 60γρ. φέτα τυρί τριμμένη
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής:
- Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Αποσύρουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το μπέικον.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα στρώνουμε μέσα.
- Προσθέτουμε στο εσωτερικό κάθε μανιταριού λίγο βούτυρο και από πάνω τη γέμιση.
- Ψήνουμε στους 180-200oC μέχρι να ροδίσει η γέμιση.
- Σερβίρουμε σε πιατελίτσα.
Πηγή: cooklos.gr