Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με κουσκούς.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 6 μπούτια κοτόπουλο
- 2 κ.σ. γεμάτες μέλι
- 250ml χυμός πορτοκάλι
- 1 λεμόνι σε φέτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. δυόσμος
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το κουσκούς
- 500γρ. κουσκούς
- 1½ λίτρο ζουμί από το κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με μίξερ το μέλι και το ελαιόλαδο.
- Πλένουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με δυόσμο και ρίγανη.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μέλι και το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το λεμόνι και το κρεμμύδι σε φέτες.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό και μαρινάρουμε για ενα βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο μισή ώρα πριν το βάλουμε στο φούρνο.
- Περνάμε τη μαρινάδα από μούλτι και καλύπτουμε τα κοτόπουλα στο ταψί.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου.
- Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πέτσα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζουμί από το ταψί να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κουσκούς και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και όταν το κουσκούς έχει ακόμη υγρά (ίσα-ίσα να μην το σκεπάζουν) αλλά έχει μαλακώσει και λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό ή επιπλέον ζωμό από το ταψί που το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
- Αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει το ζωμό και να μαλακώσει.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς.
Πηγή: cooklos.gr