Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με κουσκούς

Λαχταριστή η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με κουσκούς.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 6 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. γεμάτες μέλι
  • 250ml χυμός πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δυόσμος
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το κουσκούς

  • 500γρ. κουσκούς
  • 1½ λίτρο ζουμί από το κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Χτυπάμε με μίξερ το μέλι και το ελαιόλαδο.
  • Πλένουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με δυόσμο και ρίγανη.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μέλι και το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το λεμόνι και το κρεμμύδι σε φέτες.
  • Τέλος, προσθέτουμε το χυμό και μαρινάρουμε για ενα βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο μισή ώρα πριν το βάλουμε στο φούρνο.
  • Περνάμε τη μαρινάδα από μούλτι και καλύπτουμε τα κοτόπουλα στο ταψί.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου.
  • Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πέτσα.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζουμί από το ταψί να πάρει βράση.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κουσκούς και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και όταν το κουσκούς έχει ακόμη υγρά (ίσα-ίσα να μην το σκεπάζουν) αλλά έχει μαλακώσει και λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό ή επιπλέον ζωμό από το ταψί που το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
  • Αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει το ζωμό και να μαλακώσει.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς.

Πηγή: cooklos.gr