Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με μπρόκολο και αποξηραμένα μανιτάρια Γρεβενών

Ιδιαίτερη και γευστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με μπρόκολο και αποξηραμένα μανιτάρια Γρεβενών

Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. πένες ριγέ
  • 500γρ. μπρόκολο
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζ. μανιτάρια βολίτες αποξηραμένα
  • ½ φλιτζ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένα
  • 400ml κρέμα γάλακτος light
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ζάρια ή μικρά μπαστουνάκια.
  • Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό βάζουμε τα καρότα να βράσουν και έπειτα προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε 2-3 κομμάτια.
  • Αφαιρούμε το μπρόκολο μόλις τρυπιέται ελαφρώς το κοτσάνι κοντά στις φουντίτσες. Αφαιρούμε τα καρότα, μόλις είναι βρασμένα αλ ντέντε.
  • Αδειάζουμε το νερό και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ή ζωμό.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Παράλληλα κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες.
  • Στραγγίζουμε τις πένες και ετοιμάζουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια στραγγισμένα (κρατάμε το νερό τους).
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το νερό από τα μανιτάρια.
  • Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και το καρότο και ανακατεύουμε μια φορά να πάνε παντού.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr