Η συνταγή της ημέρας: Πένες με μπρόκολο και αποξηραμένα μανιτάρια Γρεβενών
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. πένες ριγέ
- 500γρ. μπρόκολο
- 2 καρότα
- ½ φλιτζ. μανιτάρια βολίτες αποξηραμένα
- ½ φλιτζ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένα
- 400ml κρέμα γάλακτος light
- 60ml ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ζάρια ή μικρά μπαστουνάκια.
- Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό βάζουμε τα καρότα να βράσουν και έπειτα προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε 2-3 κομμάτια.
- Αφαιρούμε το μπρόκολο μόλις τρυπιέται ελαφρώς το κοτσάνι κοντά στις φουντίτσες. Αφαιρούμε τα καρότα, μόλις είναι βρασμένα αλ ντέντε.
- Αδειάζουμε το νερό και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ή ζωμό.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Παράλληλα κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες.
- Στραγγίζουμε τις πένες και ετοιμάζουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια στραγγισμένα (κρατάμε το νερό τους).
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το νερό από τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το καρότο και ανακατεύουμε μια φορά να πάνε παντού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr