Καφές οφέλη: Σύμφωνα με μία νέα έρευνα ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
Περισσότερο ωφέλιμοι είναι οι σκούροι κόκκοι καφέ, ακόμα και αν είναι ντεκαφεινέ.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, απελευθερώνονται χημικά κατά των πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη ασθενειών.
Ο καφές δεν αποτελεί τη θεραπεία αλλά σίγουρα είναι ένα έξτρα boost στον οργανισμό.
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντόναλντ Γουίβερ και συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Εγκεφάλου στον Καναδά είπε:
“Η κατανάλωση του καφέ φαίνεται να σχετίζεται με το μειωμένο ρίσκο της ανάπτυξης του Αλτσχάιμερ αλλά και του Πάρκινσον.
Θέλαμε να ανακαλύψουμε το λόγο και ποια στοιχεία περιλαμβάνονται”.
Η ομάδα του ερευνητή τέσταρε τα επίπεδα των χημικών στο ψήσιμο ανοιχτών, σκούρων και ντεκαφεινέ κόκκων καφέ.
Ανακάλυψαν ότι η προστασία αυξανόταν όσο πιο ψημένοι ήταν οι κόκκοι.