Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό με κριθαράκι

Παραδοσιακή η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό με κριθαράκι.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής:

 για το μοσχαράκι

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ⅓ κ.γ. κύμινο
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το κριθαράκι

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 3½ κούπες νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής:

για το μοσχαράκι

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.

Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το κύμινο, την πάρπικα, το μπαχάρι,το πιπέρι και τη ζάχαρη.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.

Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ζεστό).

για το κριθαράκι

Βάζουμε το νερό να βράσει με λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.

Στο τέλος ενώνουμε το κριθαράκι με το κρέας και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.