Η συνταγή της ημέρας: Σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής:
- 1 κολοκύθα κίτρινη (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
- 4 κ.σ. εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
- 1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 2 φλιτζ. ζωμός κότας
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα
Διαδικασία συνταγής:
- Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σέλερι, το καρότο, την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μήλο.
- Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Με ραβδομπλέντερ ή χρησιμοποιώντας μούλτι κάνουμε πουρέ τα λαχανικά μέχρι να έχει απαλή υφή η σούπα.
- Προσθέτουμε ζωμό αν χρειάζεται ανάλογα με τα γούστα μας για το πόσο κρεμώδη θέλουμε την σούπα.
- Σερβίρουμε με ωμούς ή ψημένους σπόρους κολοκύθας και προαιρετικά περιχύνοντας με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος ή ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.
Πηγή: cooklos.gr