Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια κάστανο

Απολαυστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια κάστανο.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. κάστανα βραστά
  • ½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 80γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 βανίλια
  • 100γρ. κουβερτούρα (σε νιφάδες κατά προτίμηση)

Διαδικασία συνταγής

  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Τα σπάμε σε μούλτι ελαφρά. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε πιατέλα ή δίσκο.
  • Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα λιώνουμε.
  • Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι τα κάστανα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την βανίλια και την κουβερτούρα (αν χρησιμοποιούμε κουβερτούρα σε πλάκα την τρίβουμε σε τρίφτη).
  • Ζυμώνουμε τα υλικά μας καλά να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 30 λεπτά.
  • Έπειτα πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια σε μέγεθος μικρού κάστανου και τα περνάμε από την αμυγδαλόψιχα.
  • Βάζουμε τα τρουφάκια σε χαρτάκια φοντάν και τα βάζουμε σε πιατέλα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να δέσει το μείγμα και έπειτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Πηγή: cooklos.gr