Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια κάστανο.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 400γρ. κάστανα βραστά
- ½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο
- 40γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 80γρ. αμυγδαλόψιχα
- 1 βανίλια
- 100γρ. κουβερτούρα (σε νιφάδες κατά προτίμηση)
Διαδικασία συνταγής
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Τα σπάμε σε μούλτι ελαφρά. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε πιατέλα ή δίσκο.
- Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα λιώνουμε.
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι τα κάστανα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την βανίλια και την κουβερτούρα (αν χρησιμοποιούμε κουβερτούρα σε πλάκα την τρίβουμε σε τρίφτη).
- Ζυμώνουμε τα υλικά μας καλά να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Έπειτα πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια σε μέγεθος μικρού κάστανου και τα περνάμε από την αμυγδαλόψιχα.
- Βάζουμε τα τρουφάκια σε χαρτάκια φοντάν και τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να δέσει το μείγμα και έπειτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή: cooklos.gr