Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πρασόρυζο

Νόστιμη και εύκολη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Πρασόρυζο.

Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 1 φλιτζ. νερό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Ζεματίζουμε τα πράσα για να γίνουν πιο ελαφριά.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα πράσα.
  • Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
  • Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  • Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
  • Μόλις γίνει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr