Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με τυριά και αλλαντικά.
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 6-8 πατάτες
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες τριμμένη γκούντα
- 2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
- 4 φέτες μπέικον
- 4 φέτες ζαμπόν
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώνουν (όπως όταν φτιάχνουμε πατατοσαλάτα).
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε ελαφρά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και στρώνουμε τις μισές σε βουτυρωμένο ταψί.
- Προσθέτουμε τη μισή γκούντα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το μισό φλιτζάνι κεφαλοτύρι και την μισή ποσότητα από τα αλλαντικά.
- Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα αλλαντικά και τυριά, εκτός από το ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι.
- Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και με μερικά κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr