Η συνταγή της ημέρας: Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
- 1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. σόδα φαγητού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)
- 1 μήλο τριμμένο
- 1 αυγό
- ½ φλιτζ. μέλι
για το frosting:
- 120γρ. τυρί κρέμα
- ½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ωμοί κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα
Διαδικασία συνταγής:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε.
- Μόλις ομογεννοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε μήλο και την κολοκύθα.
- Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
- Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι.
- Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι.
- Για το σερβίρισμα ετοιμάζουμε το frosting.
- Ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε και απλώνουμε frosting πάνω σε κάθε κομμάτι.
- Προσθέτουμε και λίγους ωμούς κολοκυθόσπορους, προαιρετικά.
- Σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr