Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη

Πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής:

  • 1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζ. μέλι

για το frosting:

  • 120γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ωμοί κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής:

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  • Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις ομογεννοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε μήλο και την κολοκύθα.
  • Ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι.
  • Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι.
  • Για το σερβίρισμα ετοιμάζουμε το frosting.
  • Ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε και απλώνουμε frosting πάνω σε κάθε κομμάτι.
  • Προσθέτουμε και λίγους ωμούς κολοκυθόσπορους, προαιρετικά.
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr