Κόσμος

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι: Μία αληθινή ιστορία αγάπης που έγινε ταινία (vids)

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι: Η αληθινή ιστορία αγάπης που εκτυλίχθηκε στην Κεφαλονιά και έγινε ταινία.

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι είναι μια ταινία που περιγράφει μία συγκινητική ιστορία αγάπης.

Κατά τη διάρκεια της ιταλικής Κατοχής στην Κεφαλονιά εκτυλίχθηκε μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας Ελληνίδας και ενός Ιταλού.

Πολλοί πιστεύουν ότι «το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» περιγράφει τη συγκεκριμένη ιστορία.

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής Νίκολας Κέιτζ ερωτεύεται την Πενέλοπε Κρουζ και την κατακτά παίζοντας το περίφημο μαντολίνο.

Υπόθεση του έργου:

Η υπόθεση του ρομαντικού δράματος διαδραματίζεται στα 1942.

Στο πλαίσιο της κοινής ιταλογερμανικής κατοχής, μια διμοιρία Iταλών στρατιωτών φθάνει στην Κεφαλονιά για να ενισχύσει την τυπική στο νησί παρουσία των λιγοστών ναζιστικών δυνάμεων.

Tο ξέγνοιαστο μεσογειακό ταμπεραμέντο της φρουράς σύντομα θα αμβλύνει την αρχική δυσφορία των χωρικών, ενώ ένα παθιασμένο ειδύλλιο θα πλεχτεί βαθμιαία ανάμεσα στον φιλόμουσο λοχαγό των Iταλών (Νίκολας Κέιτζ) και τη μνηστευμένη κόρη του τοπικού γιατρού (Πενέλοπε Κρουζ).

Ώσπου, αναπόφευκτα, τα σύννεφα του πολέμου θα φτάσουν μέχρι τις ακτές του νησιού, απειλώντας την ηρεμία τόσο των κατοίκων όσο και των ανυποψίαστων κατακτητών.

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι: Μία αληθινή ιστορία αγάπης που έγινε ταινία

Στην πραγματικότητα ωστόσο ο αληθινός πρωταγωνιστής είναι ένας Ιταλός τηλεγραφητής ο Βάλτερ Γκόρνο που γνώρισε την Ελληνίδα τότε μαθήτρια, Έλλη Φωκά και την κάλεσε να της μάθει να χορεύει τους ρυθμούς που έπαιζε με το ακορντεόν του.

Ο έρωτας των δύο νέων εκδηλώθηκε αμέσως.

Τα προβλήματά τους –λόγω του πολέμου- ήταν πολλά, όμως κατάφεραν να μείνουν μαζί.

Το 1944 έφεραν στον κόσμο το παιδί τους.

Η κόρη τους Γιολάντα Γκόρνο έχει περιγράψει την τρυφερή ερωτική ιστορία των γονιών της, που πιστεύεται ότι ενέπνευσε ακόμα και τους δημιουργούς του Χόλιγουντ.