Το έλαιο ρίγανης λαμβάνεται από τα φύλλα της ρίγανης.
Το άρωμα του συνδυάζεται άψογα με πολλά πιάτα.
Βασισμένο σε πολλές μελέτες, το έλαιο ρίγανης είναι ένας πολύ ισχυρός μαχητής, για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Αυτό το έλαιο έχει αυτές τις μεγάλες ιδιότητες λόγω ενός συστατικού που ονομάζεται καρβακρόλη.
Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν το αιθέριο έλαιο ρίγανης, μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις.
Η μελέτη έδειξε πως η ρίγανη σκοτώνει τα μικρόβια με τον ίδιο περίπου τρόπο που το κάνουν τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη, η στρεπτομυκίνη και η βανκομυκίνη.
Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.
Μια πολύ μικρή δόση από αυτό το έλαιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες ενάντια σε 25 διαφορετικά είδη βακτηρίων.
Δοσολογία:
Πιείτε 1 έως 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ρίγανης διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα ποτήρι χυμό.
Θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές την ημέρα.
Προφυλάξεις
Το έλαιο ρίγανης είναι ένα πλήρως φυσικό προϊόν, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την χρήση του.
Πρώτα απ’ όλα δεν συνιστάται να το χρησιμοποιούν οι έγκυες γυναίκες, καθώς μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να αποδυναμώσει το τοίχωμα, το οποίο περιβάλλει το έμβρυο μέσα στη μήτρα.
Επίσης, το έλαιο ρίγανης μπορεί να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφάει τον σίδηρο. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιείτε συχνά, αφού, ίσως σας προτείνει την ταυτόχρονη χρήση κάποιου συμπληρώματος σιδήρου.
Αν έχετε αλλεργία σε άλλα βότανα όπως ο βασιλικός, το φασκόμηλο ή το θυμάρι, τότε ίσως να έχετε ευαισθησία και στη ρίγανη, επειδή όλα προέρχονται από την ίδια οικογένεια φυτών.
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε ερεθισμούς στο δέρμα ή έμετο κατά την έναρξη της χρήσης του ελαίου ρίγανης.