Η συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια με ελαιόλαδο.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι
- 500-550γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- ⅔ κεσεδάκι ελαιόλαδο (χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα το κεσεδάκι από το γιαούρτι)
για τη γέμιση
- 200γρ. ανθότυρο
- 100γρ. φέτα
- 1 αυγό
- λίγο πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
- λίγο αυγό για το άλειμμα
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό, με σύρμα ή με το μίξερ. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και απαλή ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το ανθότυρο και τη φέτα. Χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και το προσθέτουμε στα τυριά. Προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίγανη (προαιρετικά).
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε στην παλάμη μας. Το σχήμα τους είναι σχεδόν στρογγυλό. Αν θέλουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και την κόβουμε με κουπατ σε στρόγγυλο σχήμα. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε. Πατάμε τις άκρες της ζύμης καλά, ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε τα τυροπιτάκια. Διαλύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr