Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη ελαφριά πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
- 1½ κιλό πατάτες
- 2 πρέζες κόλιανδρο σε σκόνη
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζ. μαϊντανό (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία συνταγής:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
- Τις βράζουμε σε νερό με τον κόλιανδρο και μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα (θέλουμε να χωρέσουν και οι πατάτες αφού κάνουμε τη σως) ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σε αυτό το σημείο, πρέπει η σως να έχει αρκετή ένταση στη γεύση.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Πηγή: cooklos.gr