Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς λαδερός με λεμόνι
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι.
- Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά από το φαγητό και μείνει με το λάδι.
- Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Τέλος, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και ζεστό και κρύο.
Πηγή: cooklos.gr