Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς λαδερός με λεμόνι

Γευστική και εύκολη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς λαδερός με λεμόνι

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι.
  • Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά από το φαγητό και μείνει με το λάδι.
  • Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Τέλος, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και ζεστό και κρύο.

Πηγή: cooklos.gr