Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες ραγού με βασιλικό.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. ταλιατέλες
- 2 φλιτζ. φυλλα φρέσκου βασιλικού
- 200 γρ. χοιρινό λουκάνικο
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 30 γρ. σέλινο
- ½ καρότο τριμμένο ή κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 λίτρο σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες
- 1 ποτήρι κρασί ροζέ ή κόκκινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε το λουκάνικο εξωτερικά και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και τον κιμά. Μόλις σπάσουμε τον κιμά και πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 1 τέταρτο βράσιμο.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος του κρέατος, βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και τις ταλιατέλες.
- Βγάζουμε στον αναγραφόμενο πάνω στο πακέτο χρόνο βρασίματος.
- Βγάζουμε τις ταλιατέλες απο τη κατσαρόλα και τις προσθέτουμε στο ραγού.
- Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω.
Πηγή: cooklos.gr