Η συνταγή της ημέρας: Ψωμί με λιαστές ντομάτες, θυμάρι και ανθότυρο.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι
- 25γρ. μαργαρίνη
- 25γρ. νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 25ml γάλα
- 250ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 60γρ. λιαστές ντομάτες
- 50γρ. ανθότυρο
- θυμάρι
Διαδικασία συνταγής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το γάλα και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί.
Στο multi χτυπάμε τις λιαστές ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τα χέρια σε ορθογώνιο σχήμα.
Αλείφουμε την πάστα της λιαστής ντομάτας που ετοιμάσαμε και θρυμματίζουμε το ανθότυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τέλος, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Πιάνουμε τη ζύμη από την μία φαρδιά πλευρά και την τυλίγουμε σε ρολό.
Την τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα μήκους 30εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 170 °C.
Πηγή: cooklos.gr