Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα

Υπέροχη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής:

για την κολοκυθόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κολοκύθα πορτοκαλί μεσαίου μεγέθους
  • ½ φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • μαργαρίνη για το άλειμα των φύλλων
  • για το σιρόπι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. νερό
  • 1 κανέλα ξύλο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε ζάρια.
  • Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να βράσει και στραγγίζουμε.
  • Έπειτα την διαλύουμε με πιρούνι.
  • Παράλληλα πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό και 1 πρέζα αλάτι.
  • Ανακατεύουμε το ρύζι με την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας τα οποία λαδώνουμε ανάμεσα.
  • Απλώνουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω προσθέτουμε ξανά δύο φύλλα (λαδωμένα μεταξύ τους) και την υπόλοιπη γέμιση.
  • Πάνω από τη γέμιση προσθέτουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα επίσης μεταξύ τους.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφού βγάλουμε από το φούρνο την κολοκυθόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί για λιγότερο από 5 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει η πίτα τη σιροπιάζουμε.
  • Αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr