Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
για την κολοκυθόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κολοκύθα πορτοκαλί μεσαίου μεγέθους
- ½ φλιτζ. ρύζι γλασέ
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- μαργαρίνη για το άλειμα των φύλλων
- για το σιρόπι
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1½ φλιτζ. νερό
- 1 κανέλα ξύλο
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε ζάρια.
- Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να βράσει και στραγγίζουμε.
- Έπειτα την διαλύουμε με πιρούνι.
- Παράλληλα πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό και 1 πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας τα οποία λαδώνουμε ανάμεσα.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω προσθέτουμε ξανά δύο φύλλα (λαδωμένα μεταξύ τους) και την υπόλοιπη γέμιση.
- Πάνω από τη γέμιση προσθέτουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα επίσης μεταξύ τους.
- Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45 λεπτά.
- Αφού βγάλουμε από το φούρνο την κολοκυθόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί για λιγότερο από 5 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει η πίτα τη σιροπιάζουμε.
- Αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr