Η συνταγή της ημέρας: Λαχανικά στο γκριλ με βινεγκρέτ αντσούγιας
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
- 1 αγγούρι κομμένο στα τέσσερα
- 1 μελιτζάνα κομμένη στα έξι
- 1 κολοκύθι κομμένο στα τέσσερα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα τέσσερα
- 2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
για την βινεγκρέτ:
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
- 6 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
- ⅓ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής:
- Ανακατεύουμε με μίξερ τα υλικά για την βινεγκρέτ.
- Την κρατάμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ.
- Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά.
- Γυρνάμε μια φορά τα λαχανικά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
- Βγάζουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
- Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι.
Πηγή: cooklos.gr