Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη Quiche lorraine.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1 φρέσκια ζύμη για τάρτα
- 1 κ.γ. βούτυρο (για άλειμμα)
- 3-4 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 3
- 100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
- 200γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
- 400ml. κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα, απλώνουμε την τάρτα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά, στους 180 °C.
- Παράλληλα, ετοιμάζoυμε τη γέμιση.
- Σοτάρουμε το μπέικον να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα αυγά και την κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, απλώνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια, μετά το τυρί και μετά το μίγμα με τα αυγά.
- Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C, για 40 λεπτά.
- Προς το τέλος του ψησίματος, τοποθετούμε την τάρτα χαμηλά στον φούρνο, για να ψηθεί καλά από κάτω.
- Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: cooklos.gr