Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη Quiche lorraine

Εύκολη και νόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη Quiche lorraine.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 1 φρέσκια ζύμη για τάρτα
  • 1 κ.γ. βούτυρο (για άλειμμα)
  • 3-4 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 3
  • 100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 200γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 400ml. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα, απλώνουμε την τάρτα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά, στους 180 °C.
  • Παράλληλα, ετοιμάζoυμε τη γέμιση.
  • Σοτάρουμε το μπέικον να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα αυγά και την κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, απλώνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια, μετά το τυρί και μετά το μίγμα με τα αυγά.
  • Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C, για 40 λεπτά.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, τοποθετούμε την τάρτα χαμηλά στον φούρνο, για να ψηθεί καλά από κάτω.
  • Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: cooklos.gr