Ένας παράγοντας που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών, όπως και όλου του οργανισμού είναι η καλή διατροφή.
Αλλάζοντας κάποιες κακές συνήθειες και ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή είναι δυνατόν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την όραση σας και την υγεία των ματιών σας.
Δείτε παρακάτω ποια είναι τα τέσσερα καλύτερα τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν την όραση σας:
Τα μούρα και τα εσπεριδοειδή είναι φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει και αυτή τον κίνδυνο εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη.
Οι ξηροί καρποί και κυρίως τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία επιβραδύνει την εκφύλιση της ώχρας κηλίδας.
Ο κρόκος του αυγού είναι μια πρωταρχική πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης αλλά και ψευδαργύρου, συστατικών που επίσης συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ώχρας κηλίδας.
Η βήτα-καροτίνη που έχουν τα καρότα, ένας τύπος βιταμίνης Α που προσδίδει στις τροφές πορτοκαλί απόχρωση, βοηθά τον αμφιβληστροειδή να λειτουργεί ομαλά.