Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόσουπα.
Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό κολοκύθα
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.γ. χονδρό αλάτι
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 καρότα σε φέτες
- 1 μεγάλη πατάτα σε φέτες
- ½ κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1½ κ.σ. βούτυρο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την καθαρίζουμε από τα σπόρια.
- Την περιχύνουμε με το μισό λάδι, τις 2 κουταλιές ξύδι, το αλάτι και την ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 200°C.
- Παράλληλα, βράζουμε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο.
- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο, την καθαρίζουμε από την φλούδα και την προσθέτουμε στην σούπα.
- Σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη. Περνάμε τα λαχανικά από μπλέντερ, τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και καρυκεύουμε.
- Λίγο πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζωμό.
- Δίνουμε μια βράση και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί.
Πηγή: cooklos.gr