Μια μπύρα από την Πάρο ξεπέρασε χιλιάδες άλλες και βρέθηκε στις έξι καλύτερες του κόσμου.
Η «56 Isles Aegean Wit» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κέρδισε τρία αστέρια.
Κέρδισε δηλαδή την υψηλότερη διάκριση, στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.
Η ξανθιά απαλή «56 Isles Pilsner» μπύρα στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία.
Παγκόσμια διάκριση για την μπύρα από την Πάρο που βρέθηκε στις 6 καλύτερες του κόσμου / Φωτογραφία: 56islesbeer.gr
Στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη «56 Isles session IPA», ένα αστέρι.
Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ήταν περισσότερες από 12.000.
Η Μικροζυθοποιία Πάρου δημιουργήθηκε το 2014 από δύο νέους επιχειρηματίες, τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη.
Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης.
Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή η Μικροζυθοποιία Πάρου προγραμματίζει και νέες επενδύσεις.
Σκοπός να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η «56 Isles Aegean Wit»
«Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο» αναφέρει ο Μαρίνος Αλεξάνδρου με αφορμή τη νέα διάκριση.
«Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές.
Βάλαμε στις μπύρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία» τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης.