Σύμφωνα με έρευνα της HSBC, τα οικονομικά κίνητρα σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξέλιξη οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος άνθρωπος που βρίσκει εργασίας εκτός της χώρας του, προσθέτει 21.000 δολ. στο ετήσιο εισόδημά του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι γνωρίζουν την αγορά εργασίας κάνουν αναζήτηση ώστε να διασφαλίσουν ότι οι δεξιότητές τους θα αξιοποιηθούν κατά το μέγιστο δυνατό, με το 45% να δηλώνει ότι πληρώνεται καλύτερα στο εξωτερικό για την ίδια ακριβώς δουλειά και το 28% να υποστηρίζει ότι μετακόμισε στο εξωτερικό για να πάρει προαγωγή.
Η Σουηδία και η Βραζιλία κατατάσσονται στις κορυφαίες χώρες για το δημιουργικό περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν. Η σουηδική «lagom» κουλτούρα ενθαρρύνει μια χαλαρή εργασιακή δομή χωρίς ιεραρχία, την οποία τα εκπατρισμένα στελέχη χαρακτηρίζουν ως την πιο συνεργατική και τεχνολογικά προηγμένη παγκοσμίως.
Δύο από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι προορισμοί για να εξελίξει κάποιος την καριέρα του.
Οι 20 καλύτερες χώρες για να ζει και να εργάζεται κανείς είναι οι εξής:
- Σιγκαπούρη
- Νέα Ζηλανδία
- Γερμανία
- Καναδάς
- Μπαχρέιν
- Αυστραλία
- Σουηδία
- Ελβετία
- Ταϊβάν
- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Γαλλία
- Ινδία
- Ινδονησία
- Ισπανία
- Μαλαισία
- Μεξικό
- Χονγκ Κονγκ
- Ιρλανδία
- Βιετνάμ
- Ρωσία