Η συνταγή της ημέρας: Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτες κονκασέ κομμένες ή χυμός ντομάτας
- 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κομμάτια
- 10 φέτες σαλάμι από 100% βουβαλίσιο κρέας
- ¾φλιτζ. ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
- Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
- Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σιγά-σιγά και προσθέτουμε το αλάτι.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη.
- Ανακατεύουμε την ντομάτα με το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και την ζάχαρη και απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το σαλάμι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί καλά.
- Το τελικό αποτέλεσμα, όπως δηλώνει και το όνομα της συνταγής, έχει αρκετό λάδι.
- Μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού.
Πηγή: cooklos.gr