Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι

Απολαυστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτες κονκασέ κομμένες ή χυμός ντομάτας
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κομμάτια
  • 10 φέτες σαλάμι από 100% βουβαλίσιο κρέας
  • ¾φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
  • Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σιγά-σιγά και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη.
  • Ανακατεύουμε την ντομάτα με το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και την ζάχαρη και απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
  • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το σαλάμι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί καλά.
  • Το τελικό αποτέλεσμα, όπως δηλώνει και το όνομα της συνταγής, έχει αρκετό λάδι.
  • Μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού.

Πηγή: cooklos.gr