Η συνταγή της ημέρας: Σούπα γλυκοπατάτας με τσίλι.
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε ζάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1-3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (κατά βούληση)
- χυμός από 2 λάιμ
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 3 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (1 κ.σ. ανά μερίδα)
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα,στο βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το ζωμό.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μισοσκεπασμένο καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 20 λεπτά και προσθέτουμε το τσίλι.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας (κρατάμε το ζωμό), περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λάιμ και αλατοπιπερώνουμε.
- Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον κόλιανδρο και προσθέτουμε λίγο ανά μερίδα κατά το σερβίρισμα.
Πηγή: cooklos.gr