Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβίθια με σπανάκι

Νόστιμη και διαφορετική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβίθια με σπανάκι.

Τα υλικά και η διαδικασία της για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. ρεβίθια φουσκωμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 300γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  • Βράζουμε τα ρεβίθια σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα κ 30 λεπτά.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε το νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κ τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα κ τα καρότα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι ώσπου να μαραθεί.
  • Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού κ έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ το κύμινο.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια κ ένα ποτηράκι νερό κ σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr