Η συνταγή της ημέρας: Ρεβίθια με σπανάκι.
Τα υλικά και η διαδικασία της για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 400γρ. ρεβίθια φουσκωμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 300γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα ρεβίθια σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα κ 30 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε το νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κ τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα κ τα καρότα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι ώσπου να μαραθεί.
- Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού κ έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ το κύμινο.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια κ ένα ποτηράκι νερό κ σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr