Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με πράσο ογκρατέν.
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 600γρ. πατάτες
- 2 πράσα
- 150γρ. γραβιέρα
- 150γρ. μπέικον
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 80γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τις πατάτες (δεν θέλουμε να είναι εντελώς μαλακές όπως όταν κάνουμε πουρέ), τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σοτάρουμε ελαφρά τις πατάτες με το βούτυρο και μετά, τα πράσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το μπέικον.
- Βουτυρώνουμε 1 ταψί, στρώνουμε τις πατάτες, μετά τη γραβιέρα με το μπέικον και πάλι πατάτες και τελειώνουμε, πάλι, με γραβιέρα και μπέικον.
- Τέλος, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσει!
Πηγή: cooklos.gr