Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με χόρτα

Εύκολη και νόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με χόρτα.

Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό σουπιές
  • 500γρ. σπανάκι
  • 700γρ. σέσκουλα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι φρέσκο και ξερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr