Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι μπασμάτι με σπανάκι και κανέλα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία που απαιτείται για να παρασκευάσετε τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 ζωμός λαχανικών
- 500ml νερό
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Μόλις γυαλίσει το ρύζι προσθέτουμε το ζωμό, το νερό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
- Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.
Πηγή: cooklos.gr