Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι μπασμάτι με σπανάκι και κανέλα

Αρωματική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι μπασμάτι με σπανάκι και κανέλα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία που απαιτείται για να παρασκευάσετε τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 500ml νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις γυαλίσει το ρύζι προσθέτουμε το ζωμό, το νερό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
  • Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.

Πηγή: cooklos.gr