Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια βανίλιας.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
- 1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη 250γρ.
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά (τον έναν κρόκο τον κρατάμε για να αλείψουμε τα κουλουράκια)
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια
- 5½ ποτήρια αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 2 πορτοκάλια (το ξύσμα)
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ένα αυγό ολόκληρο και το ένα ασπράδι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Δεν ζυμώνουμε πολύ το ζυμάρι μας.
Αφήνουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε πλεξούδες. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νεράκι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Η πρώτη φουρνιά ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω από 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: cooklos.gr