Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη σπανακόπιτα με τελεμέ Θράκης

Εύκολη και νόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη σπανακόπιτα με τελεμέ Θράκης.

Υλικά συνταγής

  • ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας ή 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα εμπορίου
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. τελεμές
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό καλά χτυπημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 80γρ. βούτυρο για το άλειμμα

Διαδικασία συνταγής

  • Ετοιμάζουμε το φύλλο αν δεν χρησιμοποιούμε εμπορίου. Αν χρησιμοποιούμε εμπορίου ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση.
  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι καρυκεύουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τρίβουμε τον τελεμέ μέσα στη γέμιση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στη γέμιση.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε ένα-ένα τα μισά από τα φύλλα. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε από πάνω την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα. Και αυτά τα βουτυρώνουμε. Αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω την πίτα και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ψηθεί και από κάτω.