Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
- ζωμός κοτόπουλο ή νερό
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πρασινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κοφτές)
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ζωμό κότας, αλάτι και τον κόλιανδρο. Ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμε για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr