Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. βίδες (ή φιογκάκια, ριγκατόνι)
- 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση ή στα τρία
- 150γρ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζ. ρόκα baby
- ½ φλιτζ. βασιλικός φρέσκοκομμένα φύλλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο απο τις λιαστές ντομάτες
- 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας.
- Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο απο τις λιαστές ντομάτες,το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
- Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα κια προσθέτουμε τη ρόκα, το βασιλικό , τη φέτα, και τις λιαστές ντομάτες.
- Ανακατεύουμε καλά και καρυκεύουμε επιπλέον με αλάτι και πιπέρι όπως επιθυμούμε.
Πηγή: cooklos.gr