Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με καβούρια
Υλικά συνταγής
- 7 φρέσκα καβούρια
- 250γρ. κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό βράζουμε τα καβούρια, αφού τα πλύνουμε πρώτα καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τα καβούρια και κρατάμε τον ζωμό τους στην άκρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα τον ζωμό από τα καβούρια και τον προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα με το κριθαράκι, ώσπου αυτό να βράσει (αναλογία περίπου 1 μέρος κριθαράκι-3,5 νερό), ενώ στο μεταξύ έχουμε ρίξει και τον κύβο λαχανικών.
- Μόλις βράσει το κριθαράκι, ρίχνουμε και τα καβούρια, που είχαμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: cooklos.gr