Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με καβούρια

Πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με καβούρια

Υλικά συνταγής

  • 7 φρέσκα καβούρια
  • 250γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό βράζουμε τα καβούρια, αφού τα πλύνουμε πρώτα καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τα καβούρια και κρατάμε τον ζωμό τους στην άκρη.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.
  • Παίρνουμε με μια κουτάλα τον ζωμό από τα καβούρια και τον προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα με το κριθαράκι, ώσπου αυτό να βράσει (αναλογία περίπου 1 μέρος κριθαράκι-3,5 νερό), ενώ στο μεταξύ έχουμε ρίξει και τον κύβο λαχανικών.
  • Μόλις βράσει το κριθαράκι, ρίχνουμε και τα καβούρια, που είχαμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: cooklos.gr