Η συνταγή της ημέρας: Ρόκα με συκομαΐδα και καρύδια
Υλικά συνταγής
- 150γρ. ρόκα baby ή 2 ματσάκια ρόκα
- 50γρ. συκομαΐδα
- 6 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
για τη βινεγκρέτ
- 1½ κ.σ. μουστάρδα με μέλι ή 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε την ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει ελαφρά. Κόβουμε τη συκομαΐδα σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στα τέσσερα.
- Προσθέτουμε στη ρόκα τη συκομαΐδα, τα καρύδια, τα τριμμένα τυριά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε αμέσως.
- Σε περίπτωση που έχουμε τραπέζι, μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη σαλάτα νωρίτερα και να βάλουμε τη βινεγκρέτ πριν το σερβίρισμα.
Πηγή: cooklos.gr