Η συνταγή της Ημέρας: Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο πένες ( 500γρ.) ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 500γρ. σπανάκι καθαρισμένο (κατά προτίμηση baby)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400γρ. φρέσκιες ντομάτες κομμένες κονκασέ
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
- 1/2 φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, αλ ντέντε.
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Ζεσταίνουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς 4 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου.
- Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ με το χυμό τους, το βούτυρο, τον βασιλικό και το μαϊντανό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Αδειάζουμε σε πυρέξ ή ταψί τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το σπανάκι (καλά πλυμένο και ελαφρώς ζεματισμένο), τη γλυκιά γραβιέρα και το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει.
Πηγή: cooklos.gr