Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας θα αποτελέσει ένα πιάτο που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

Η συνταγή της Ημέρας: Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πένες ( 500γρ.) ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 500γρ. σπανάκι καθαρισμένο (κατά προτίμηση baby)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. φρέσκιες ντομάτες κομμένες κονκασέ
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
  • 1/2 φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, αλ ντέντε.
  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Ζεσταίνουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς 4 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου.
  • Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ με το χυμό τους, το βούτυρο, τον βασιλικό και το μαϊντανό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Αδειάζουμε σε πυρέξ ή ταψί τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το σπανάκι (καλά πλυμένο και ελαφρώς ζεματισμένο), τη γλυκιά γραβιέρα και το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει.

Πηγή: cooklos.gr