ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ: Η Μαρίν Λεπέν εξαπέλυσε επίθεση στην «παράλογη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της, «Εθνικός Συναγερμός», χθες Κυριακή στη Φρεζίς.
Κάλεσε επίσης τα λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης να ενωθούν ενόψει των ευρωεκλογών.
«Σήμερα οι περιφέρειες ασχολούνται με ένα μόνο πράγμα, την ενσωμάτωση των μεταναστών», τόνισε η Λεπέν.
Στη συνέχεια κατήγγειλε:
«Για αυτή την παράλογη πολιτική, η οποία προκαλεί αγανάκτηση στην πλειονότητα των Γάλλων, το χρήμα ρέει», ενώ «δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα για τους άστεγους».
Η Λεπέν που βρέθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017, επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, που ακολουθεί αυτήν την πολιτική.
Ο Μακρόν που είναι ο βασικός αντίπαλος των εθνικιστών στην Ευρώπη, φαίνεται να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τη Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa για τις ευρωεκλογές που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Η δημοσκόπηση αυτή δίνει 21,5% στο κόμμα του Μακρόν και 21% σε αυτό της Λεπέν.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, παρόντες στη συγκέντρωση του Εθνικού Συναγερμού ήταν εκπρόσωποι του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, αλλά και του αυστριακού FPO.
H Λεπέν δήλωσε: «Με εμάς το Aquarius δεν θα ελλιμενίζεται πλέον στις γαλλικές ακτές», αναφερόμενη στην απόφαση του Ματτέο Σαλβίνι.
Ο Σαλβίνι δηλώνει εδώ και καιρό ότι έχει εμπνευστεί από τη Λεπέν και πλέον εκείνη σκοπεύει να εκμεταλλευθεί την εμπειρία της Λέγκα που από τον Μάιο βρίσκεται στην εξουσία στην Ιταλία.
Ο Μαξιμίλιαν Κράους, εκπρόσωπος της νεολαίας του FPO, που επίσης συγκυβερνά στην Αυστρία, κατήγγειλε στη Φρεζίς «τον εξισλαμισμό της ηπείρου» και τάχθηκε υπέρ της «αναγέννησης των πολιτισμών».
Ο βουλευτής της Λέγκα, Φλάβιο ντι Μούρο, δήλωσε: «Ναι στην Ευρώπη των λαών, όχι στην Ευρώπη των τεχνοκρατών και των κερδοσκόπων».
«Στη Γαλλία στόχος μας είναι να νικήσουμε τον Μακρόν», υπογράμμισε η Λεπέν.
«Στην Ευρώπη να χτίσουμε με τους συμμάχους μας, τα άλλα (εθνικιστικά) κόμματα, μια πλειοψηφία που θα πάρει αποστάσεις από την παρηκμασμένη Ε.Ε. και θα κινηθεί προς τη συνεργασία των κρατών που σέβονται τη διαφορετικότητα και την ταυτότητα του κάθε ενός».
Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο στην Ευρώπη αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να σχηματίσουν ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο.