Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη μαρμελάδα ροδάκινο βανίλια.
Υλικά συνταγής
- 2½ κιλά πολτός από ροδάκινα
- 1 κιλό πολτός από βανίλιες
- 2-2½ κιλά ζάχαρη
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ. Το ίδιο κάνουμε και με τις βανίλιες.
- Μετράμε κάθε φορά την ποσότητα του πολτού και υπολογίζουμε 2½ κιλά για τα ροδάκινα και 1 κιλό για τις βανίλιες.
- Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC (στο πάνω κάτω) και ψήνουμε για περίπου 1μιση με 2 ώρες.
- Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε στο φούρνο, τόσο πιο πηχτή γίνεται η μαρμελάδα.
- Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
- Σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα τα βαζάκια (με το καπάκι προς τα κάτω).
- Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: cooklos.gr