Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο al Italianate
Υλικά συνταγής
Υλικά για το κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε μπουκιές
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- 150ml κρασί λευκό
- αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
- 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅔ φλιτζ. ζωμός (κότας, λαχανικών, κλπ) ή νερό
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υγρά των λαχανικών.
- Προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Ταυτόχρονα, σ’ ένα δεύτερο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα από το πρώτο τηγάνι και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά (όχι να αρχίζουν να βράσουν).
Πηγή: coocklos.gr