Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι μελάνι σουπιάς (ή και μελάνι από καλαμάρι) χρησιμοποιούμε σε πιάτα με ζυμαρικά – σπουδαίο το ριζότο με μελάνι σουπιάς – ή σε σάλτσες. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει παγωτό με μελάνι από καλαμάρι.
Στη μικρή πόλη St. George, στην Πολιτεία της Γιούτα, στις ΗΠΑ, ο σοκολατοποιός Ντέβον Τζέιμς Ρόμπερτς (Devon James Roberts) παρουσίασε από την εταιρεία ζαχαροπλαστικής του ένα κατάμαυρο παγωτό το οποίο βάφτισε «Sailor’s Vanilla» (Βανίλια του Ναύτη).
Η γεύση προκύπτει από ένα παράδοξο συστατικό της συνταγής: το μελάνι καλαμαριού (που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το πλέον γνωστό στους πολλούς μελάνι σουπιάς).
Διαβάστε σχετικά:
Το πιο πρωτότυπο παγωτό το βρίσκεις στο Μέιν (pics)
Στη «Βανίλια του Ναύτη» προφανώς και γευόμαστε βανίλια.
Αλλά επιπλέον και κάτι αλμυρό, κάτι που παραπέμπει σε θάλασσα.
Προσφάτως, ο Ρόμπερτς έκλεισε το κατάστημά του.
Οι γκουρμέ μπορούν να παραγγείλουν μόνο μέσα από τον ιστότοπό του.