Γεύση

Παγωτό με μελάνι από καλαμάρι (pics)

Η γεύση σε αυτό το παγωτό προκύπτει από ένα παράδοξο συστατικό της συνταγής: το μελάνι καλαμαριού (που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το πλέον γνωστό στους πολλούς μελάνι σουπιάς).

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι μελάνι σουπιάς (ή και μελάνι από καλαμάρι) χρησιμοποιούμε σε πιάτα με ζυμαρικά – σπουδαίο το ριζότο με μελάνι σουπιάς – ή σε σάλτσες. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει παγωτό με μελάνι από καλαμάρι.

Στη μικρή πόλη St. George, στην Πολιτεία της Γιούτα, στις ΗΠΑ, ο σοκολατοποιός Ντέβον Τζέιμς Ρόμπερτς (Devon James Roberts) παρουσίασε από την εταιρεία ζαχαροπλαστικής του ένα κατάμαυρο παγωτό το οποίο βάφτισε «Sailor’s Vanilla» (Βανίλια του Ναύτη).

Η γεύση προκύπτει από ένα παράδοξο συστατικό της συνταγής: το μελάνι καλαμαριού (που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το πλέον γνωστό στους πολλούς μελάνι σουπιάς).


Διαβάστε σχετικά:

Το πιο πρωτότυπο παγωτό το βρίσκεις στο Μέιν (pics)


Στη «Βανίλια του Ναύτη» προφανώς και γευόμαστε βανίλια.

Αλλά επιπλέον και κάτι αλμυρό, κάτι που παραπέμπει σε θάλασσα.

Προσφάτως, ο Ρόμπερτς έκλεισε το κατάστημά του.

Οι γκουρμέ μπορούν να παραγγείλουν μόνο μέσα από τον ιστότοπό του.