Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό σταφύλι με καρύδι. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας. Υλικά συνταγής: 1½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα, 2 φλιτζ. καρύδια σπασμένα χοντρά, 750γρ. ζάχαρη, 1 ½ φλιτζ. νερό, 1 λεμόνι (ο χυμός του), 1 ξύλο κανέλας. Η διαδικασία για την παρασκευή της συνταγής είναι απλή. Χρειάζεται μόνο να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και το γλυκό σας θα είναι έτοιμο.
Διαδικασία για την παρασκευή της συνταγής
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια. Καβουρδίζουμε τα καρύδια για λίγα λεπτά στο φούρνο στους 180οC.
- Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε μόνα τους τα σταφύλια ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και τα καρύδια.
- Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε το γλυκό μας να δέσει, ενώ ξαφρίζουμε ενδιάμεσα για να γίνει διάφανο.
- Μόλις δέσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα καρύδια και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βάζουμε ζεστό το γλυκό στα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.
- Έπειτα, τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Πηγή: cooklos.gr