Video

Στην φυλακή ο οπαδός της Ρόμα που είχε ξυλοκοπήσει φίλο της Λίβερπουλ

Φυλάκιση 2,5 ετών στον οπαδό της Ρόμα.

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επιβλήθηκε σε Ιταλό άνδρα, για συμμετοχή σε επεισόδια πριν από αγώνα του Champions League, που είχαν ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό οπαδού της Λίβερπουλ.

Ο 29χρονος Ντανιέλε Σιούσκο, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο Άνφιλντ στις 24 Απριλίου, πριν την έναρξη του ημιτελικού του Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Ρόμα.

Ο νεαρός δεν ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που άφησε «κληρονομιά» στον 53χρονο Ιρλανδό, Σον Κοχ, ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Αλλά ο δικαστής στο Preston Crown φέρεται να του είπε: «Αυτό συνέβη στη διάρκεια των επεισοδίων στα οποία λάβατε μέρος.»

Ο Σιούσκο ήταν μέλος ενός γκρουπ των οπαδών της Ρόμα “Ultras”, που είχαν έρθει από την Ιταλία για τον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το βίντεο έδειξε περίπου 25 άτομα του γκρουπ σε δρόμο κοντά στο «Άνφιλντ».

«Οι πράξεις σας και οι πράξεις του γκρουπ των Ιταλών αμαύρωσαν σε μεγάλο βαθμό αυτό που επρόκειτο να είναι ένα ευχάριστο ποδοσφαιρικό γεγονός», πρόσθεσε ο δικαστής της υπόθεσης και κατέληξε: «Εσείς και οι υπόλοιποι του γκρουπ ήσασταν οπλισμένοι με αντικείμενα, όπως ζώνες και αλυσίδες και απειλούσατε τους οπαδούς της Λίβερπουλ.»