Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό ροδάκινα
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ.
- Τρίβουμε στο ψιλό μαχαίρι του τρίφτη το τζίντζερ.
- Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσουν τα σφραγίζουμε.
Πηγή: cooklos.gr