Το αβγά είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σελήνιο, φώσφορο, χολίνη, βιταμίνη Β12 και αντιοξειδωτικά.
Οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν «φυσική υπερτροφή» και του αποδίδουν σημαντικό ρόλοστην καθημερινή διατροφή.
Γιατί τα αβγό μας κάνουν καλό;
- Μειώνει τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου
- Μειώνει τον κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων
- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
- Ελέγχει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης
- Ενισχύει την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.