Η συνταγή της ημέρας: Ντάκος κρητικός
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
4 ντομάτες μετρίου μεγέθους, ώριμες
250γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
4 παξιμάδια κριθαρένια, στρογγυλά
4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
1 κ.γ. ρίγανη
πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε τις ντομάτες.
Βρέχουμε λίγο τα παξιμάδια ώστε να μαλακώσουν και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε σε κάθε παξιμάδι 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τις φρέσκες ντομάτες ή τις ψιλοκόβουμε και τοποθετούμε 1 ψιλοκομμένη πάνω σε κάθε παξιμάδι.
Τρίβουμε την ξινομυζήθρα και τη μοιράζουμε στα παξιμάδια, πάνω από τη ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr