Η συνταγή της ημέρας: Μελαχρινή
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
250 γρ. μαργαρίνη
2½ φλιτζ. ζάχαρη
8 κ.σ. νερό
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. κονιάκ
5 κ.σ. κακάο
6 αυγά
2 φλιτζ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι, το κονιάκ και το κακάο. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Από το μείγμα της κατσαρόλας κρατάμε ένα φλιτζάνι στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε το ταψί και το τινάζουμε να φύγουν τα πολλά αλεύρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε στο φλιτζάνι. Το απλώνουμε να πάει παντού. Κόβουμε αφού λίγο κρυώσει. Μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό φουντούκι.
Πηγή: cooklos.gr